Tien stappen om je voor te bereiden op een comfortabele, natuurlijke bevalling in een ziekenhuis

De glimlach op het gezicht van een nieuwe moeder als ze haar nieuwe kind voor het eerst ontmoet, is onverslaanbaar. Het proces van de bevalling en het bereiken van het punt waarop u uw baby kunt ontmoeten, is echter niet altijd gemakkelijk. Een veilige aankomst voor moeder en baby staat voorop voor alle moeders. Adequate planning en voorbereiding voor lichaam en geest kan er vaak voor zorgen dat de geboorte niet alleen veilig is voor moeder en baby, maar ook kalm, comfortabel en natuurlijk.

Hieronder volgen de tien stappen die nodig zijn om te overwegen voor een comfortabele, natuurlijke geboorte:

1. De keuze van de beoefenaar:

Het is belangrijk dat u de juiste behandelaar kiest die u zal bijstaan tijdens uw zwangerschap en bevalling. Zoek naar een zorgverlener die een natuurlijke geboorte ondersteunt. Naast het tolereren van de natuurlijke geboortetechnieken, zoek naar mensen die deze technieken het meest waarschijnlijk zullen aanmoedigen en ondersteunen tijdens de bevalling. Probeer indien mogelijk meer te weten te komen over eerdere resultaten van een natuurlijke voorbereiden op bevalling bij andere cliënten van uw zorgverlener. Waren ze blij? Voelden ze zich gehoord? ondersteund?

2. Geschikte geboorteplaats:

Er zijn drie veelvoorkomende keuzes voor u bij het bepalen van de plaats van geboorte:

• Thuisbevalling
• Ziekenhuis
• Geboortecentrum

Het kiezen van een geschikte plaats om te bevallen is ongetwijfeld een andere belangrijke beslissing. Probeer daarom de mening van eerdere patiënten en suggesties van uw zorgverlener te krijgen voordat u een plaats voor uw natuurlijke bevalling kiest. Een rondleiding door ziekenhuizen en geboortecentra bij u in de buurt kan ook helpen bij het nemen van een beslissing. Comfortabel zijn en vertrouwd zijn met de omgeving voorafgaand aan je geboortedag kan helpen bij je ontspanning terwijl je je voorbereidt op je bevalling.

3. Voorbereiding op de bevalling:

Je zult een overvloed aan lessen vinden over de bevalling. Het belangrijkste doel van deze lessen is om je voor te bereiden op het komende evenement, door je tools voor de dag te geven, je verwachtingen te managen en je een basiskennis van het geboorteproces te geven. Je kunt je lichaam door middel van deze cursussen voorbereiden op de bevalling, wat een grote hulp is. U kunt leren over bevallingsondersteuning, ontspanning en het beheersen van weeën. Misschien krijgt u ook de kans om deel te nemen aan een rondleiding door de geboortesuite van uw ziekenhuis, zodat u weet wat u kunt verwachten.

4. Voorbereiden met hypnobirthing

Hypnobirthing is een reeks lessen ter voorbereiding op de geboorte die je kunnen helpen bij de voorbereiding op je natuurlijke bevalling.

Hypnobirthing werkt vanuit de filosofie van het “angstspanningspijnsyndroom”. Dat is dat angst spanning veroorzaakt en spanning pijn veroorzaakt tijdens de bevalling. Het idee van hypnobirthing is dat als je de angst die gepaard gaat met de bevalling wegneemt, het resultaat vaak een comfortabele, rustige bevalling kan zijn, vrij van stress en pijn.

Er wordt veel nadruk gelegd op regelmatige ontspanning en zelfhypnose ter voorbereiding op de grote dag. Ook leer je de juiste ademhalingstechnieken voor de bevalling en geboorte van de baby.

Als de moeder diep ontspannen is, zowel fysiek als mentaal, dan kan het vrouwelijk lichaam het werk doen waarvoor het ontworpen is – namelijk ‘bevallen’.

Hypnobirthing-lessen zijn ook een geweldige kans voor de vader of bevallingspartner om vaardigheden te leren over hoe ze de rustige en natuurlijke bevalling op de dag zelf kunnen vergemakkelijken. Veel vaders geven aan zich voorbereid en meer betrokken te voelen bij het geboorteproces na het volgen van deze lessen.

5. Natuurlijke bevalling Arbeidsondersteuning:

Er zijn veel paren die ervoor kiezen om de geboorte van hun baby privé samen te beleven, zonder de steun van andere familie of vertrouwde vrienden. Er zijn ook veel paren en culturen die veel belangrijke vrienden en familie aanmoedigen om de geboorte van hun baby te verwelkomen. De keuze is altijd tussen jou en je partner.

Een doula kan een optie zijn als je geen partner hebt of extra ondersteuning zoekt.

Een doula biedt niet-medische ondersteuning en is een pleitbezorger voor de barende moeder.

6. De juiste positionering leren voor arbeid:

Het leren van verschillende posities voor bevalling en bevalling kan uw comfort verhogen en in sommige gevallen de snelheid van bevalling op de dag. Het is belangrijk om deze posities voor de dag vertrouwd te maken en te oefenen. Je verloskundige, die ervaring heeft met bevallingen, zal waarschijnlijk ook nuttige posities op de dag voorstellen. Actief blijven tijdens de vroege stadia van de bevalling kan ook nuttig zijn. Loop indien mogelijk rond, verander van houding en gebruik de geboortebal wanneer dat nodig is om uw comfort te vergroten. Posities voor arbeid en bevalling moeten worden behandeld tijdens uw bevallingsklassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *