Tips voor sportgokken – Geld verdienen met wedden

 

Ik ben de sportredacteur voor een sportnieuws- en gokwebsite. Ik heb jarenlange ervaring met gokken, sportjournalistiek en wiskunde. Ben ik een gokexpert? Nou, ik denk dat je dat zou kunnen zeggen.

Er zijn ontelbare zogenaamde gokexperts die bereid zijn om informatie over hun systemen uit te delen om ‘de bookmaker te verslaan’ of om een tweede inkomen te verdienen met gokken, voor een prijs natuurlijk. Ik zal dat niet doen. Ik zal je gewoon informatie geven over bookmakers, odds en gokken die je naar eigen goeddunken kunt gebruiken (of vergeten).

Het eerste dat moet worden vermeld, is dat de overgrote meerderheid van de Breda Nieuws mensen die gokken na verloop van tijd netto verliezers zullen zijn. Dit is precies de reden dat er zoveel bookmakers zijn die zoveel geld verdienen over de hele wereld.

Hoewel bookmakers soms grote klappen kunnen incasseren, bijvoorbeeld als een favoriet de Grand National wint, spreiden ze hun risico zo breed en zetten ze markten op die een marge inhouden, zodat ze altijd winst zullen maken op de middellange tot lange termijn, zo niet de korte termijn. Dat wil zeggen, zolang ze hun sommen maar goed hadden.

Bij het bepalen van hun kansen voor een bepaald evenement, moeten bookmakers eerst de waarschijnlijkheid beoordelen dat dat evenement plaatsvindt. Om dit te doen gebruiken ze verschillende statistische modellen op basis van gegevens die in de loop van jaren, soms decennia zijn verzameld over de sport en het team/de deelnemer in kwestie. Natuurlijk, als sport 100% voorspelbaar zou zijn, zou het snel zijn aantrekkingskracht verliezen, en terwijl de bookmakers vaak perfect zijn met hun inschattingen van de waarschijnlijkheid van een evenement, zitten ze er soms ver naast, simpelweg omdat een wedstrijd of wedstrijd gaat tegen conventionele wijsheid en statistische waarschijnlijkheid.

Kijk maar naar een willekeurige sport en je zult een gelegenheid vinden waarbij de underdog letterlijk tegen alle verwachtingen in zegeviert. Wimbledon die het toen machtige Liverpool versloeg in de FA Cup-finale van 1988, bijvoorbeeld, of de VS die de toen machtige USSR versloeg bij ijshockey op de Olympische Spelen van 1980, zijn twee voorbeelden van wanneer je een mooie kans zou hebben gehad op de underdog. En had een behoorlijke wig kunnen winnen.

De grote bookmakers besteden veel tijd en geld om ervoor te zorgen dat ze de juiste odds hebben die ervoor zorgen dat ze rekening houden met de waargenomen waarschijnlijkheid van het evenement, en voegen dan dat extra beetje toe dat hen de winstmarge geeft. Dus als een gebeurtenis een kans heeft van bijvoorbeeld 1/3, dan is de kans die die kans weergeeft 2/1. Dat wil zeggen, twee tegen één tegen die gebeurtenis.

Een bookmaker die deze odds heeft ingesteld, zou echter na verloop van tijd break-even spelen (ervan uitgaande dat hun statistieken correct zijn). Dus in plaats daarvan zouden ze de kansen op bijvoorbeeld 6/4 zetten. Op deze manier hebben ze de marge ingebouwd die ervoor zorgt dat ze na verloop van tijd zullen profiteren van mensen die op deze selectie wedden. Het is hetzelfde concept als een casino roulette.

Dus hoe herken je de gevallen waarin bookmakers het bij het verkeerde eind hebben? Nou, het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar verre van onmogelijk.

Eén manier is om heel goed te worden in wiskundig modelleren en een model op te zetten dat rekening houdt met zoveel mogelijk variabelen die de uitkomst van een gebeurtenis beïnvloeden. Het probleem met deze tactiek is dat hoe complex het model ook is, en hoe alomvattend het ook lijkt, het nooit de kleinste details van variabelen kan verklaren die betrekking hebben op individuele menselijke gemoedstoestanden. Of een golfer er op de 18e in St. Andrews in slaagt om een major-winnende putt van anderhalve meter te winnen, hangt evenzeer af van zijn concentratie als van het weer of de dag van de week. Ook kan de wiskunde behoorlijk gecompliceerd worden.

Als alternatief kunt u een sportieve niche vinden. Bookmakers zullen hun middelen concentreren op de evenementen die hen het meeste geld opleveren, over het algemeen voetbal (soccer), American football en paardenraces. Dus proberen de bookmakers te verslaan terwijl je gokt op een wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea, zal moeilijk zijn. Tenzij je voor een van de clubs werkt, of getrouwd bent met een van de spelers of managers, is de kans groot dat de bookmaker die de noteringen bepaalt meer informatie heeft dan jij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *