Wat u moet weten voordat u een wasmachine koopt

47 views 2:15 pm 0 Comments May 13, 2023

Overweeg dit. Je ging naar de winkel om je typische wasmachine te kopen, besefte dat je de verkeerde had gekocht en ging enthousiast naar huis over wat je had gevangen.

De wasmachine is een huishoudelijke noodzaak geworden. In de moderne samenleving zijn ze grotendeels essentieel geworden. Voor commerciële en industriële doeleinden worden verschillende machineversies gebruikt. Deze review gaat echter vooral over apparaten die in onze huizen zijn aangetroffen. Moderne wasmachines zijn zelden goedkoop. Het installeren van meer functies brengt extra kosten met zich mee voor de koper.

Overweeg deze essentiële consumententips voordat u een nieuwe wasmachine koopt:

1. Wasmachines worden ingedeeld in twee basisconfiguraties: voorlader en bovenlader. Voorladers wassen kleding grondiger, waardoor ze minder tijd en water verbruiken. Ze zijn over het algemeen energiezuiniger dan bovenladers. Minder water betekent minder wasmiddel. Als u een beperkt budget heeft en milieubewust bent, moet u een voorlader overwegen. Kijk goed naar de voordeur. Een goede oorzaak van deurstoringen en lekkages. Ook is de binnentrommel vatbaar voor verstopping door kleine deeltjes zoals knopen. De meeste versies vereisen demontage van de hele set om die items te verwijderen.

2. Wasmachines met bovenlader hebben snellere wascycli. Als je altijd onderweg bent, is dit de perfecte keuze. Tussen de wasbeurten door kunt u uw kleding ook uittrekken. Dit tussenliggende niveau is geschikt voor niet-technisch onderlegde mensen die soms in de war raken door sommige versies van de geprogrammeerde functionaliteit.

3. Overweeg ruimte voor uw nieuwe machine. Verschillende merken zijn er in verschillende maten. Ze geven je allemaal veel opties. De meeste voorladers hebben een zwaardere basis in vergelijking met hun tegenhangers met bovenlader. Bedenk ook hoe u de machine precies positioneert. Voordat je een wasmachine kopen koopt, moet je ervoor zorgen dat je wasruimte een stabielere of betonnen ondergrond heeft.

4. Denk aan normaal algemeen wasgoed, of het nu een voorlader of een bovenlader is. Alle merken hebben verschillende laadvermogens. Laadvermogen is gebaseerd op het drooggewicht van het wasgoed. Overweeg voor het gemiddelde gezin met weinig kinderen een model met een draagvermogen van minimaal 6 kg.

5. Vraag hoe snel elk model draait. Modellen met hogere centrifugeersnelheden zullen sneller drogen. Schone kleding komt er natuurlijk niet altijd helemaal droog uit in de mand. Degenen die altijd haast hebben, kunnen modellen met een snellere rotatie overwegen.

6. Kijk goed of een bepaald model meer geluid maakt. U moet rekening houden met de locatie. Als u van plan bent de machine in een garage te plaatsen, volstaat een model met hogere prestaties maar met een hoger geluidsniveau.

7. Overweeg water- en energie-efficiëntie met geruchten over het broeikaseffect en snelle uitputting van hulpbronnen. Hogere waterefficiëntie betekent minder waterverbruik. Een hogere energie-efficiëntie betekent een lager elektriciteitsverbruik. De meeste landen eisen nu dat fabrikanten deze efficiëntietabbladen op de machine zelf plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *